Az HBO Max terjeszkedését is leállítják

  • narancs.hu
  • 2022. július 6.

Mikrofilm

Helyette Franciaországban például már az HBO Max és a Discovery+ közös platformját vezetik majd be. 

Véget vetettek az HBO Max globális terjeszkedésének, több országban mégsem vezetik be a streamingszolgáltatást – írja a hvg.hu a TBI nevű televíziós szakportál alapján. 

Az oldal a Warner Bros. Discoverytől (WBD) – azaz attól a cégtől, amely most már az HBO-t is birtokolja, miután a Discovery 43 milliárd dollárért felvásárolta a hollywoodi óriáscéget, a Warner Bros.-t – az tudta meg, hogy Franciaországban például az előzetes tervekkel ellentétben még 2023-ban sem vezetik be az HBO Maxot, helyette inkább a későbbiekben egy új, az HBO Max és a Discovery+ tartalmaiból válogató szolgáltatást. 

Az újonnan induló, közös streamingszolgáltatásnak ugyanakkor még se neve, se indítási dátuma nincs, tehát a franciák még azt sem tudhatják, mikor vezetik be náluk az új platformot. 

A WBD megerősítette azt is, hogy újabb országokban már nem fogják bevezetni az HBO Maxot, így a tervekkel ellentétben Izlandon, Törökországban, Görögországban és a balti államokban sem. Arról ugyanakkor még nincs hír, hogy ezekben az országokban később bevezetik-e majd az új szolgáltatást, miután az elindult.

A Discovery-Warner Bros. fúzió részeként egy hete előzmény nélkül, szerda reggelre eltűnt az HBO Max kínálatából több más helyi tartalom mellett a magyar A besúgó című sorozat is, néhány napja pedig az is kiderült, hogy az HBO nem gyárt több saját tartalmat Magyarországon és Európa nagy részén sem

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk