Spike Lee és Denzel Washington forgatják újra Kuroszava klasszikusát

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Mikrofilm

Ismét feltámad a Menny és a pokol.

A 2006-os A belső ember után ismét együtt dolgozik az Oscar-díjas Spike Lee és a kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington. A kortárs afroamerikai film két ikonikus alakjának ez lesz az ötödik közös projektje, és a hírek szerint Akira Kuroszava 1963-as klasszikusát, a Menny és pokolból készítenek közös remake-et.

Kuroszava krimije egy gazdag cipőgyárosról szól, akinek fiát bűnözők próbálják elrabolni váltságdíj reményében – tévedésből azonban a sofőrje fiát ejtik foglyul. A főszerepet a rendező egyik állandó színésze, Toshirô Mifune alakította, a filmet pedig Kuroszava legjobbjai között tartják számon: a Velencei Filmfesztiválon az Arany Oroszlánért versengett, és a Golden Globe-on is ott volt a Legjobb idegennyelvű filmek között.

A remake az AppleTV+ és az amerikai csodastúdió, az A24 közreműködésével készülhet el, a forgatás pedig már márciusban elindulhat. Lee egyszerre több vasat is a tűzben tart: musicalt készít a Viagráról, de Da Understudy címmel forgatni tervezett azzal a Jonathan Majorsszel is, akinek nemrég tört derékbe karrierje azért, mert a vádak szerint bántalmazta barátnőjét.

A Szemet szemért és a Malcolm X rendezője nemrég American Utopia címmel tévéfilmet készített David Bryne Broadway-showjából, valamint New York Epicentrum 9/11->2021 ½ címmel egy dokumentum-minisorozatot 9/11-ről, a 2020-as Az 5 bajtárs című háborús filmje óta azonban a Kuroszava-remake lehet az első játékfilmje.

A filmrajongók számára rémisztőnek tűnhet, hogy ismét előveszik a japán film talán legnagyobb alakját, a legutóbbi próbálkozás azonban kifejezetten jól sült el: Élni című 1952-es filmjéből két éve készült angol remake Élj! címmel, Bill Nighy főszereplésével, amiért a színészt és a forgatókönyvet jegyző Kazuo Ishigurót is Oscarra jelölték. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.