Megvált főgonoszától a Marvel

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Mikrofilm

Jonathan Majorst bűnösnek találták barátnője bántalmazásáért, a stúdió pedig nem várt sokat, azonnal el is köszönt tőle.

Mint azt korábban mi is megírtuk, hatalmas slamasztikába került a Marvel azzal, hogy következő szuperhősfilmjeik főgonoszává Jonathan Majorst tették meg. A színész a 2018-as A kokainkölyökben, majd a The Last Black Man in San Franciscoban tűnt fel, igazán azonban Spike Lee Az 5 bajtársában, a Lovecraft Country című sorozatban és A vadnyugat törvényei szerint című két évvel ezelőtti westernben figyelt fel rá a világ. A feltörekvőben lévő Majors aláírt a képregényfilmekhez, ezután pedig tényleg úgy tűnt, övé a világ. Miután 2021-ben bemutatkozott a Loki első évadában, idén arra készült, hogy végleg világsztárrá változzon: Magazine Dreams címmel egy művészfilmmel is megpróbálkozott, az első, Stallone nélküli Rocky-filmben, a Creed III-ban ősellenséget játszott, A Hangya és a Darázs: Kvantumániában pedig már ő volt a főgonosz, azaz Kang, a Hódító, akiből a Marvel egy következő Thanost akart csinálni. Beszédes, hogy a 2026-ra beharangozott Bosszúállók-film a Kang-dinasztia nevet viseli; legalábbis egyelőre.

Márciusban ugyanis Majors hatalmas balhéba keveredett: letartóztatták, amiért egy taxiban bántalmazta akkori barátnőjét. A Marvelnek persze már ezután megingott benne a bizalma, a világ egyik legsikeresebb stúdiójának kerekei azonban lassan őrölnek: nemrég pörgött le a Loki második évada, amelyben Majors ugyancsak kulcsszerepet játszik. A stúdiónál szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a balhés színésszel: ha kirúgják, az évekre előre betervezett projektjeik borulnak, ha megtartják, azzal pedig saját renoméjukat kockáztatják. Hasonló játszódott le a rivális DC-stúdiónál is, akiknek a Flash, a Villámot alakító Ezra Miller miatt főhetett a fejük: a mentálisan megborult, folyamatosan balhézó  színészt végül a stúdió igyekezett eldugni, ez sem segített azonban rajtuk, hiszen a Flash – A Villám hatalmasat bukott.

Majorst most a New York-i bíróság bűnösnek találta volt barátnője, Grace Jabbari bántalmazásban. Habár csak a március 25-én történt incidenst vizsgálták, a bíróság figyelembe vette Majors korábbi erőszakos és agresszív viselkedését is Jabbarival szemben. Mindössze pár órával az ítélethirdetés után a Marvel már be is jelentette, hogy megválnak a színésztől. A balhé árnyékában a Magazine Dreams című filmjét már be sem mutatták a mozik, pedig korábban sokan díjesélyesnek tartották érte.

Azt, hogy mi lesz Kang figurájával, egyelőre nem tudni: akár újra is castingolhatják a szerepet, ahogy tették azt korábban Hulk vagy War Machine figurájával. Képregényfilmeknél azonban ettől őrültebb húzások is várhatóak, a mutánsoktól kezdve a multiverzumokig bármilyen megoldás szóba jöhet, ezeket a Marvel korábbi filmjeiben szerencséjére már be is vezette. A stúdió egyébként is gondban van: nemcsak a Kvantumánia ment gyengén a kasszáknál, de a Marvelekkel egy éven belül a történetük legnagyobb bukását is összehozták; emellett sorozataik sem teljesítenek az elvárások szerint, közben pedig a munkatársak folyamatosan túlterhelésre panaszkodnak. Mindezt ebben a korábbi cikkünkben mutattuk be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk