Szamuráj-sci-fiben szerepel Nicolas Cage

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 14.

Mikrofilm

Robbanó bőrruhába öltöztetve harcol a jövőben. A film vegyes kritikákat kapott, de őt dicsérték.

Roppant kockázatos vállalkozásként jellemzi a filmtekercs.hu Nicolas Cage új alakítását. Az 57 éves Oscar-díjas amerikai színész ezúttal a japán Sion Sono akciófilmjének, a poszt-apokaliptikus szamuráj-sci-fiként jellemzett Prisoners of the Ghostlandnek a főszerepét játssza.

A rendező hazájában ismert, egyéni stílusú, több műfajban alkotott már, és „fesztiválkedvenc”, de ez az első angol nyelvű filmje. Cage ezúttal bankrabló, akit „Szamurájvárosban” (Samurai Town) tartanak fogva. Ajánlatot kap egy helyi hadúrtól, meg kellene mentenie a lányunokáját, aki eltűnt, a szabadságáért cserébe.  A feladatot nehezíti, hogy a főhősnek öngyilkos bőrruhát kell viselnie, és a lány, Bernice egy sötét szellemvilágban vergődik.

„Ez a legvadabb film, amit valaha is készítettem, márpedig ez nem kis szó” – nyilatkozta Cage, akiről a filmtekercs megjegyzi, jó néhány szörnyű filmje mellett olykor hihetetlenül erős is tud lenni a vásznon. 

A filmet szeptembertől vetítik a mozik. A premierje után kapott hideget-meleget, de Cage alakítását és a látványt eddig dicsérték. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk