Új-Zéland helyett Nagy-Britanniában forgatják tovább a A Gyűrűk Ura-sorozatot

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 13.

Mikrofilm

Ez is a koronavírus miatt van.

Nagy-Britanniába helyezi át A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat forgatását az Amazon. Az első évad még a franchise-nak a kezdetektől otthont adó Új-Zélandon készült el, a következő évadot azonban már az új helyszínen veszik fel 2022. január 1-jétől - írja a Deadline.com.

A sorozathoz készített díszleteket átszállítják Nagy-Britanniába, de hogy pontosan hol lesznek a forgatások, még nem tudni.

J. R. R. Tolkien (1892-1973) egyébként a történet szerinti Középföldéhez tartozó Megyét otthona alapján a vidéki Anglia klímájáról, állat- és növényvilágáról mintázta. A Gyűrűk Ura Oscar-díjas filmtrilógiáját viszont Új-Zélandon forgatta - az egyébként új-zélandi - Peter Jackson rendező, amelyhez így sokak számára ikonikusan hozzákapcsolódtak az új-zélandi tájak.

 
Hobbitfalva az új-zélandi Északi-szigeten, Matamatán. 

A koronavírus-járvány miatt viszont Új-Zéland lezárta határait, a sorozat szereplői és munkatársai, akiknek mintegy fele brit, az országban ragadtak nagyjából két évre. A teljes forgatás átköltöztetése lehetővé teszi, hogy otthonukhoz és családjukhoz közelebb dolgozzanak. Ugyanakkor új munkatársakra lesz szükség az új-zélandi dolgozók pótlásához.

Az egyelőre cím nélküli, A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat első évadának epizódjai heti ritmusban lesznek láthatóak 2022 szeptembertől. Az Amazon már az első képeket is bemutatta a sorozatról, amelyet több évadra tervez.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk