Trump szürreálisan valódinak tűnik a legújabb minisorozatban
comey-rule_top_story_lead.png
The Comey Rule

Trump szürreálisan valódinak tűnik a legújabb minisorozatban

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 27.

Mikrofilm

Brendan Gleesan alakítását még épp a választások előtt csíphetik el az amerikaiak.

Nehéz elhinni, hogy 4 év telt el Donald Trump megválasztása óta - legalább olyan nehéz, mint abban bízni, hogy egyszer 2020-nak is vége lesz; de előtte még ismét választásokat tartanak az Egyesült Államokban. A novemberre időzített esemény előtt még épp időben fut majd be a Showtime kétrészes miniszériája, a The Comey Rule, mely azt igyekszik bemutatni, mi is történt közvetlenül Trump hivatalba lépése után.

A show az FBI egykori vezetőjének, James Comey-nak a nagysikerű visszaemlékezésein alapszik, de emellett az alkotók még külön interjúztak a történet kulcsszereplőivel is. A The Comey Rule középpontjában az újonnan megválasztott elnök és az akkori FBI-fejes közötti privát vacsora áll, amelynek során Trump nem épp törvényes módon hűséget követelt Comey-tól.

Az FBI-ost Jeff Daniels, az elnököt pedig Brendan Gleeson alakítja majd - utóbbi hiába ír származású, félelmetesen élethűen hozza Trump manírjait és beszédstílusát. Mindez pedig csak azért nem hat karikatúra-szerűen, mert pontosan ebben a világban élünk, immár 4 éve, ahol ez a figura vezeti a világ legnagyobb hatalmú országát.

A minisorozatot a Phillips kapitány Oscarra jelölt írója, Billy Ray jegyzi; a bemutató pedig szeptember 27-én és 28-án lesz a Showtime-on.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?