Százezrek búcsúztatták Szulejmanit Teheránban

  • narancs.hu
  • 2020. január 6.

Nagytotál

Szulejmani koporsóját kézről kézre adták a tömeg feje felett, miközben felharsant az ilyenkor megszokott "halál Amerikára" kórus is.

Pénteken közölte az amerikai média, hogy Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen. Megcélozták a bagdadi nemzetközi repülőteret: három, sorozatvédőből indított rakéta csapódott be a szállítmányozási terminál közelében, négyen meghaltak, többen megsebesültek.

Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevü különleges egységének parancsnoka, valamint Abu al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője is életét vesztette.

Az iráni állami tévé közvetítései szerint "milliók" vettek részt Szulejmani temetésén. A sugárzott felvételek alapján nem túlzás több százezres tömegről beszélni. Szulejmani koporsóját kézről kézre adták a tömeg feje felett, miközben felharsant az ilyenkor megszokott "halál Amerikára" kórus is – idézi a 444 a BBC tudósítását.

false

 

false

 

 

false

 

false

 

false

 

false

 

Fotók: MTI

Figyelmébe ajánljuk