"Olvasói levelek" - Szerencsétlen, nem szerencsés és nem szerencsejátékos

  • .
  • 2009. október 29.

Olvasói levelek

Magyar Narancs, 2009. október 22. Interjújában Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke arra a kérdésre, hogy Hagyó Miklós városházi munkatársa miként szerepelhetett a BKV fizetési listáján, annak ellenére, hogy be sem járt dolgozni, azzal válaszolt, hogy Demszky Gábor kommunikációs tanácsadója is ott ül az egyik közműcég fb-jében.
Az olvasó eldöntheti, hogy ez válasz-e a feltett kérdésre, nekem viszont reagálnom kell a szándékos tévedésre.

Az elmúlt időszakban MSZP-s politikusok többször utaltak rá, hogy a Főkert Zrt.-nél betöltött fb-tagságom hasonló Horváth Éva ügyéhez, s ugyanolyan jogi és erkölcsi megítélés alá esik, mint az illető hölgy teljes munkakörben történő foglalkoztatása a BKV-nál, amelyhez a hírek szerint nem tartozott valódi munkavégzés. Nos, az fb-tagság nem munkaviszony, nem is "másodállás", hanem a tulajdonos hivatalos képviselete az adott társaságnál. A Főkert Zrt. felügyelőbizottságába engem a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága koalíciós és ellenzéki támogatással, egyhangú szavazattal választott meg, és ott a Fővárosi Önkormányzat hivatalos képviselője vagyok. Az önkormányzati cégekhez delegált több tucat fb-tag velem együtt törvényi felhatalmazás alapján képviseli a tulajdonost, és tevékenységéről rendszeresen elszámolva végzi feladatát. Mindezt erős csúsztatás egy lapon említeni Hagyó Miklós munkatársának esetével, akinek ügyében a közelmúltban rendőrségi feljelentés történt.

Tiszteletdíjként 70 ezer forintot kapok kézhez, ez töredéke Horváth Éva hírekben szereplő békávés fizetésének - ráadásul én meg is dolgozom érte. Burány úr a hosszú interjúban lendületesen védi pártja igazát. Remélem, többi állítása ennél erősebb lábakon áll.

Nyáry Krisztián

kommunikációs igazgató, Főpolgármesteri Hivatal

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?