Megtörtént végre

  • 2001. április 12.

Publicisztika

Újabb hatalmas kő esett le a szívünkről, amikor megtudtuk, hogy összeült végre a Szent Korona Testület, pedig már komolyan fontolgattuk, hogy lemondásra szólítjuk fel a kormányt, ha ez záros határidőn belül nem következik be, elvégre mi a pitykét ér egy olyan ország, amelynek még Szent Korona Testülete sincs. Semmit, még a nullánál is kevesebbet, a többi ország, ha szembejön vele, megráncigálja a nyakkendőjét, mit flangálsz te itt, te Szent Korona Testület nélküli kis izé, nem is vagy te ország, csak egy lyuk a térképen.

n Újabb hatalmas kő esett le a szívünkről, amikor megtudtuk, hogy összeült végre a Szent Korona Testület, pedig már komolyan fontolgattuk, hogy lemondásra szólítjuk fel a kormányt, ha ez záros határidőn belül nem következik be, elvégre mi a pitykét ér egy olyan ország, amelynek még Szent Korona Testülete sincs. Semmit, még a nullánál is kevesebbet, a többi ország, ha szembejön vele, megráncigálja a nyakkendőjét, mit flangálsz te itt, te Szent Korona Testület nélküli kis izé, nem is vagy te ország, csak egy lyuk a térképen.

De szerencsére ez nem következett be. Van Szent Korona Testületünk.

Az ülésen, amit bővebb információk hiányában magunk vagyunk kénytelenek rekonstruálni, és amelyet az Országgyűlés Nándorfehérvári termében tartottak meg, először Mádl Ferenc emelkedett szólásra, és azt mondta, hogy a Szent Korona, az bizony a Szent Korona, mi pedig a Testülete vagyunk, csak a miheztartás végett, majd feltartotta mutatóujját, és hozzátette, hogy most szükség szerinti, de legalább évenként egyszeri ülésünket tartjuk. Eközben Glatz Ferenc egyre kevésbé értette, hogy mit keres itt.

Ezután Áder János ragadta magához a szót, és elmondta, hogy a Szent Korona Testületet ezentúl is, mint eddig, Szent Korona Testületnek fogják hívni, és punktum, mire Orbán Viktor bólogatott, és egyre kevésbé értette, hogy mit keres itt Glatz Ferenc.

Németh János, az Alkotmánybíróság elnöke szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a Szent Korona Testület egyik legfontosabb feladata, hogy kitűzze a Szent Korona Testület következő ülésének időpontját, nem beszélve az ügyrend megvitatásáról, melynek szerves része kell hogy legyen az ügyrend megvitatásának besorolása a programpontok közé, illetve a következő ülés időpontjának kitűzése, de ekkor Orbán Viktor figyelmeztette, hogy ezt már mondta. Glatz Ferenc eközben arra gondolt: meg kéne ígérni, soha többet nem leszek a Németh-kormány kultuszminisztere.

Mádl Ferenc erre megjegyezte, hogy gyakrabban kellene találkozniuk, mert ez is milyen jól sikerült, és legyen mondjuk a következő ülés májusban, amit a jelenlévők egyszerű többséggel elfogadtak, mert szerintük is igen jól sikerült a Szent Korona Testület első ülése.

Ennek csak örvendeni tudunk.

Figyelmébe ajánljuk