Cicaharc a Broadwayn

  • 2017. március 6.

Snoblesse

Mindent Éváról – egy Bette Davis-klasszikus színpadon.
false

Hatalmas tisztelet, szeretet és megbecsülés övezi Joseph L. Mankiewicz 1950-ben bemutatott filmjét, az All About Eve-t; a Broadway világáról szóló filmek közül sokan Mankiewiczét tartják minden idők legjobbjának (igaz, sokan közülük nem élhették meg a Birdmant). Az egyszer biztos, hogy az idősödő díva (Bette Davis) és a bizalmába és minden másába beférkőző überrajongó (Anne Baxter) történetét 14 Oscar-díjra jelölték (ezt a rekordot csak fél évszázaddal később a Titanicnak sikerült elérnie). A 14-ből 6-ot sikerült is díjra váltani; díjazták a mellékszereplő George Sanderst is, aki remekül adta a hidegvérű, cinikus színházkritikust, Addison DeWittet.

Az Orlai Produkció színpadi változatában Bette Davis egykori szerepét, Margót, a Broadway sztárját Hernádi Judit, míg Évát, a lelkes és lelketlen rajongót Kovács Patrícia alakítja (interjúnk vele itt). A rendező: Pelsőczy Réka.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.