Nyomkeresők – Kertész Imre-emléknap

  • 2017. március 8.

Snoblesse

Egy éve halt meg Kertész Imre.

2017. április elsején lesz egy éve és egy napja, hogy meghalt Kertész Imre. A gyászév letelte lehetőség arra, hogy közelebbről is megnézhessük Kertész örökségét, hogy a tapasztalatainkat megosszuk egymással, és az életmű újraolvasásával emlékezzünk rá.

false

Az emléknap várossétával kezdődik: Kertész gyerekkorának meghatározó tereit Szegő János vezetésével lehet bejárni. A séta után az emlékest a Kelet Kávézóban folytatódik; írók, irodalmárok olvassák fel az alkalomra írt rövid írásukat, majd Ágoston Béla szaxofonozik. Az est végén az olvasó jön: mindenki felolvashatja a saját meghatározó Kertész-szövegét.

false

16.00 Kertész Imre Pestje – Klinikák metróállomás

Városséta Szegő János vezetésével, beszélgetéssel és gimnazisták felolvasásával a különböző helyszíneken. Találkozás a Klinikák metróállomás bejáratánál. A séta körülbelül két óra hosszú, és a Keleti pályaudvarnál ér véget.

19.00 Kertész Imre öröksége – Kelet Kávézó (1114, Bartók Béla út 29.)

Felolvas: Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Spiró György, Turi Tímea.
Az elhangzottakat kommentálja: Sándor Iván. Műsorvezető: Szűcs Teri. Szaxofonon közreműködik: Ágoston Béla.

false

 

Fotó: Németh Dániel

21.00 Felolvasás Kertész Imre műveiből – Kelet Kávézó (1114, Bartók Béla út 29.)

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.