C!RCA – újcirkusz a Trafóban

  • 2013. május 23.

Snoblesse

Légies tornászok, nagybani hulahopp-pörgetők és megtaposott untermanok az ausztrál újcirkuszosok show-jában.
false

A Trafó mindig is élen járt az újcirkusz néven elhíresült irányzat hazai megismertetésében és népszerűsítésében, s nincs ez másképp most sem, amikor egy ausztrál társulat, a brisbanne-i C!RCA érkezik a Trafóba. A 2006 óta úton lévő társaság turnébusza hulahoppkarikákkal, kígyóemberrel és a légtornászmutatványokhoz, illetve az emelőszámokhoz elengedhetetlen eszközökkel felszerelkezve kanyarodik be a Liliom utcába. A számos segédeszköz mind egy célt szolgál: minél többet kihozni az S betűből. Az ausztrál akrobaták rehabilitálják e sokat nélkülöző, az ábécében is hátul kullogó betűt, s persze remekül elszórakoztatják a nézőket, kezdődjön a nevük S-sel vagy más betűvel. Előadások: május 30., 31. és június 1., 20.30.

Figyelmébe ajánljuk

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.

Mert élnek

Mielőtt belevágnánk, képzeljük magunk elé egy pillanatra a kalocsai érseket teljes harci ornátusban.

A látó ember

A múlt szombati tusnádfürdői beszéd napi politikai útmutatásokat és bejelentéseket csupán szűk számban tartalmazott.

A beugró

Kamala Harris minden jel szerint megszerzi a demokraták támogatását és hamarosan hivatalos jelölt lesz. Néhány nap alatt fenekestül fordult fel az amerikai elnökválasztási kampány – a verseny újra kinyílt.

Gyanú ébredt benne

Amikor a Libri kétségbeesett munkatársa harmadszorra kérte, hogy jelöljem meg, hogy a kiadóm, a Patak Könyvek kiadványai közül melyek esnek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá, megint eszembe jutott az, amit a nyolcvanas évek elején oly sokszor hallottam az erdélyi ismerőseimtől.