Juliette Binoche-est a Francia Intézetben

  • 2016. szeptember 5.

Snoblesse

Műsoron a Sils Maria felhői
false

Miközben Juliette Binoche Miskolcon, a CineFesten emlékezik meg a 20 éve elhunyt, nagy lengyel filmrendező, Krzysztof Kieślowski nagyságáról (nincs ezzel egyedül: Kieślowski magnum opusát, a Dekalogot októberig adja a New York-i IFC Center), addig Juliette Binoche mai napig tartó nagyságára Budapesten emlékeznek. Őszi vetítéssorozatában a Francia Intézet műsorra tűzi a nagy francia színésznő és a nagy francia filmrendező, Olivier Assayas 2014-es közös filmjét a Kristen Stewartot is felvonultató Sils Maria felhőit.

false

Assayas és Binoche összeszokott alkotópárosnak számítanak, együtt készítették a Nyári időszámítás című darabot is, de eddigi legnagyobb sikerüket a fiatal vetélytársaival hadban álló színésznőről (őt alakítja Binoche) szóló Sils Maria felhőivel aratták.

P.S. Assayas-nek olyannyira bejött Kristen Stewart, hogy következő filmjét, az idei Personal Shoppert is vele forgatta.

A Sils Maria felhőit eredeti nyelven, feliratosan vetítik. A belépés díjtalan.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.