Sziget-nyitónap: Nick Cave, Bat for Lashes

  • 2013. augusztus 1.

Snoblesse

A nyitónap headlinere, az egész Sziget egyik legnagyobb fogása: Nick Cave & The Bad Seeds a nagyszínpadon. Ajánljuk még: Bat for Lashes az A38 Színpadon.
false

Nick Cave azon kevés zenészek egyike, akik a kilencvenes évektől kezdve szinte mindegyik lemez után eljöttek Magyarországra – nálunk pont az előző Bad Seeds-album, a 2008-as Dig!!! Lazarus Dig!!! turnéján járt utoljára. Azóta csinált egy Grinderman-albumot (a másodikat), és ott ki is élte vadabb hajlamait, ugyanis az idei Bad Seeds-munka, a Push The Sky Away jóval nyugodtabb, visszafogottabb alkotás lett, leginkább a Murder Ballads és a Boatman's Call hangulatában, csak sokkal kevésbé nyomasztó szövegvilággal. Mivel Cave gyakran járt nálunk, a műsor gerincét valószínűleg az új album dalai adják majd...

false


Florence Welch, Joanna Newsom, Annie Clark, Little Boots és Marina Diamandis mellett Natasha Khan, vagyis Bat for Lashes (A38 Színpad, 23.30) számít Kate Bush leghűségesebb követőjének, bár Björk is előkelő helyen szerepel az inspirációk között. A 2006-os Fur And Gold még inkább az izlandi énekesnő hatása alatt született, a Bush-asszociációk pedig a három évvel későbbi Two Sunsszal érkeztek meg, az első két műhöz képest kicsit barokkosabb The Haunted Man pedig tavaly már az amerikai áttörést is meghozta.


Részletes program, Nick Cave- és Muzsikás-interjú a Narancs Sziget-számában. Ki ne hagyja!

Figyelmébe ajánljuk