Vasárnapi ebéd – multikulturális gasztronómiai happening

  • 2012. május 2.

Snoblesse

10 ebéd, 5 film, 5 novella, 1 szakácskönyv, 1 buli – multikulturális gasztronómiai happening a Mika Tivadarban.


A népek nagy olvasztótégelye – ami igaz egy nagyvárosra, az igaz egy ebédhez terített asztalra is, és ennél az ebédhez terített asztalnál most öt migráns-magyar család-pár foglalt helyet a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület Vasárnapi ebéd projektje keretében. A közös ebédek célja nem más, mint hogy a befogadó magyar társadalom tagjai és az itt élő migránsok között kulturális és személyes kapcsolatot teremtsen. A közös ebédelésekből Podmaniczky Szilárd riport-esszéket, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett dokumentumfilmesei pedig (Török Ferenc irányításával) tízperces kisfilmeket készítettek. Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) külön erre az alkalomra készült szakácskönyve nemcsak a Magyarországon élő bevándorlók kedvenc receptjeit, de a főzés közben velük készült beszélgetéseket is megörökíti. A Mika Tivadarban multikulturális gasztronómiai rendezvény, kiállítással és zenével bővített program kíséri a filmek és a szakácskönyv bemutatóját.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.