Zu Sammen

  • 2016. október 28.

Snoblesse

Kárpát Kánaán, Pannon Babilon / lerogy a gyepre, mint a Puskás Stadion.
false

Amikor utoljára írtunk róluk, még létezett a Sirály – a ma születetteknek ez a név legfeljebb egy madarat jelent, a tegnap születettek viszont tudják, micsoda bulihelyet végzett ki a városvezetés, amikor bezáratta a Király utcai Sirályt.

Hüp-hüp!

De a lényeg: a hajdani Sirályban őshonos Zu Sammen ezúttal a Kisüzemben nyomja. Hívták már klezmerrapnek is, amit csinálnak, de a legkelendőbb definíció szerint szocpol hiphopban utaznak, vagy ahogy nemrég írták: „Nemzeti sorskérdések és egyéni szoc. problémák dalban mondva el. Az eredetileg rapduóként indult formáció egy ideje megtalálta a tartalomhoz a tökéletes formát: két szintetizátor támogatásával kvartettben lépnek fel az operett, a trash és az időjárásjelentés műfajai közti vékony határmezsgyén táncolva.”

Belépő nincs, a koncert végén a fellépők javára adománygyűjtés következik. Ajánlott adomány egy ezres.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.