Bajban van, előfizetőket keres a Revizor

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Sorköz

Az idei évre kapott 3 millió forint a működéshez szükséges pénz töredéke.

Összesen hárommillió forintnyi állami támogatást kapott az idei évre a Revizor kritikai portál. Ez az összeg a töredéke annak, amelyből az évente 6-700 műkritikát és interjút publikáló lap létezni tud.

A portál most arra kéri az olvasóit, fizessenek elő a Revizorra.

A portál közleményében a főszerkesztő, Jászay Tamás azt írja, hogy ez az akció az utolsó lehetőségük. Mindent feltettek egy lapra, és ha nem sikerül, a Revizor záros határidőn belül megszűnik.  

„Mindezek ellenére bizakodva nézünk a jövőbe, mivel a jelen politikai és közéleti viszonyok között világos a hazai kultúrafogyasztók számára, hogy a kritikus gondolkodás az ő támogatásuk nélkül nem maradhat életben. A Revizor 2008-ban elsőként próbálta ki, hogy a színvonalas print kritika megél-e az interneten, most pedig újra nagyot lép előre: a lap léte múlik azon, van-e néhány ezer ember az országban, akinek fontos a minőségi műkritika” – írta Jászay Tamás. 

A portált 2008-ban alapította Csáki Judit, Jászay Tamás és László Ferenc. Ma a szerkesztőség tagja még Merényi Ágnes és Puskás Panni. Az összművészeti portál az alapítása óta eltelt időben több mint háromszáz szerzővel dolgozott, mostanáig tízezer kritikát és interjút publikált.

A 2008-as induláskor kapott állami támogatás az elmúlt tizenöt évben folyamatosan csökkent, mára pedig az oldal finanszírozása fenntarthatatlanná vált.

A címlapképen a szerkesztőség tagjai láthatók

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk