Huncut akcióval segíti az író az Utcajogászt

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Sorköz

Lehet, hogy ennek nem örül Szánthó Miklós, sem az Alapjogokért Központ.

Az Utcajogász Egyesület nagykövetnek kérte fel Aradi Pétert, A csend, amire vágytál című regény íróját. 

Az egyesület 2010 óta működik, önkéntesen dolgozó jogászokat tömörít, ingyenes jogi segítséget nyújtva szegény vagy hajléktalan embereknek jogaik érvényesítésében és abban, hogy méltó körülmények között lakhassanak. Az Utcajogász minden pénteken délután 3 és 5 óra között személyesen fogadja a jogi segítségre szorulókat a Blaha Lujza téren. 

Aradi Péter Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy bár a joghoz hülyének érzi magát, és nincs is sok követője, azért ismer valakit, aki nem csak jogásznak, hanem influenszernek és vezetőnek is kiváló.

Mint kiderült, régi gimnáziumi ismerősére, Szánthó Miklósra gondolt.

Aradi azt írja, hogy a politikát csak felületesen, fél szemmel követi, ezért gondolta azt, hogy Szánthó szervezete, az Alapjogokért Központ éppen az olyan elesett emberek felkarolására jött létre, akiket az Utcajogász is segít, hiszen az emberhez méltó lakhatás alapjog. 

Aradi arra kéri Szánthót és az Alapjogokért Központot, hogy „valamilyen formában – megosztással, támogatással – segítsék az Utcajogász adománygyűjtő kampányát. kettejüknek együtt 80 ezer követője van, és biztos vagyok benne, hogy a 80 ezer követő között akad olyan, aki szívesen segít az Utcajogásznak célja teljesítésében: hogy olyan országban élhessünk, ahol biztosítottak a méltó lét feltételei, és ahol elérhető a jogérvényesítés mindenki számára” – zárja közleményét az író.

Azért, biztos, ami biztos, saját ismerőseit is kéri arra, segítsék az Utcajogász Egyesületet.

Címlapképünk forrása Aradi Péter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk