Emlékiratokat ír Angela Merkel

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 12.

Sorköz

2024 őszére ígérik a kötetet. 

2024 őszén jelenik meg Angela Merkel volt német kancellár politikai memoárja – jelentette be még múlt csütörtökön a kötet leendője kiadója, a Kiepenheuer & Witsch német lapok beszámolója szerint

A közlemény szerint Merkel Beate Baumann-nal dolgozik a köteten, aki évek óta a politikai tanácsadója, az emlékiratok pedig egy exkluzív, személyes betekintést adnak majd Merkel politikai életébe és munkájába. 

A kiadó közleménye idézte Merkelt, aki azt mondta, örül, hogy a Baumann-nal közös könyvében reflektálhat a politikai munkássága központi döntéseire és helyzeteire, és hogy a saját személyes történetének segítségével ezeket a széles nyilvánosság számára is érthetővé teheti. 

A kiadó szerint az emlékiratok "történelmi lehetőséget" kínálnak arra, hogy személyes betekintést kapjunk Merkel politikai döntéseinek és motivációinak hátterébe, és már most úgy hivatkoztak a kötetre, mint a nemzetközi kortárs történelem fontos dokumentumára. 

A most 68 éves Angela Merkel bár Hamburgban született, az NDK-ban nőtt fel, apja evangélikus lelkész volt. Eredetileg kvantumkémiát tanult, ebből szerzett doktorátust, majd dolgozott kutatóként is, politizálni 1989-ben kezdett a kereszténydemokrata CDU színeiben. 2005-ben a párt jelöltjeként Németország első női kancellárjának választották, a tisztséget 16 évig töltötte be egészen múlt szeptemberig, amikor is úgy döntött, nem indul újra a posztért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk