Ha gyereke írt egy mesét, itt a lehetőség, hogy pályázzon vele!

  • narancs.hu
  • 2020. április 14.

Sorköz

A Janikovszky Éva Meseíró Pályázat leadási határideje: április 16.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó hagyományaihoz híven, a fővárosi önkormányzat támogatásával idén is meghirdette a Janikovszky Éva Meseíró Pályázatot.

A pályázók három korcsoportban indulhatnak:

  • I. korcsoport: 7-9 évesek;
  • II. korcsoport: 10-13 évesek;
  • III. korcsoport: 14-16 évesek.
Tematikai megkötés nincs, pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet.
  • Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent, maximum 15 000 karakteres (5, A/4-es oldal) írással indulhat, amit kizárólag e-mailben, a janikovszky [at] fszek [dot] hu címre várnak a szervezők.
A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kell az elektronikus levélhez csatolni, a fájl elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a pályamű címét (pl.: Proba_Kazmer_Az_en_mesem.doc vagy Proba_Kazmer_Az_en_mesem.pdf.)
A kézzel írt pályaműveket nem fogadják el.
A pályázat részeként az e-mail szövegében minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail címét, az iskolája nevét, címét és e-mail címét. Az e-mail tárgyában írják azt, hogy „Meseíró pályázat”,

Beküldési határidő: 2020. április 16. éjfél

A pályázattal kapcsolatos értesítések e-mailben történnek,a beérkezett írások előzsűrihez kerülnek, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli, de a pályaműveket az elbírálást követően nem őrzik meg.

A pályázat záró eseményére, az ünnepélyes eredményhirdetésre (a tervek szerint) 2020. május 22-én, pénteken, 14 órakor kerül sor a FSZEK Központi Könyvtárában, ahová a szakmai zsűrihez továbbjutott pályázókat hívják meg.

A pályázat fővédnöke: Gy. Németh Erzsébet Budapest Főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, védnökei: Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.
(Borítókép: Fortepan/Schmidt Albin)

Figyelmébe ajánljuk