Hemingwayek özönlötték el Key Westet

Sorköz

Idén 41. alkalommal ünneplik hasonmásversennyel a szerző születésnapját.

Key Westben minden évben többnapos fesztivállal emlékeznek meg Ernest Hemingway július 21-re eső születésnapjáról. A Hemingway Days nevű programsorozatot természetesen idén is megtartják, amelynek része az immár 41. alkalommal megrendezett Hemingway-hasonmásverseny.

Idén a híres amerikai író 135 szakállas mása pályázott a címre.

Hemingway különleges helyi kultuszának az ad alapot, hogy az író az 1930-as években ezen a floridai szigeten élt és alkotott, többek köz például az Akiért a harang szól című regényét is ott írta. 

A hagyományőrzést nemcsak a dátumokban tartja a program, hanem abban is, hogy magát a hasonmásversenyt az író egyik kedvenc helyén, a Sloppy Joe's Barban tartják. A verseny második fordulóját pénteken rendezik meg, a győztest pedig szombat este hirdetik ki.

Az idei versenyt színesítette az a hír is, hogy a hasonmások egy csoportja csütörtökön reggel segített visszaengedni a tengerbe egy 83 kilogrammos megmentett teknőst, amely halászzsinórokba tekeredett a sziget Sombrero Beach partszakaszánál.

Happy birthday, Ernest Hemingway! Thursday, July 21, on the 123rd anniversary of the legendary writer’s birth, a dozen...

Posted by The Florida Keys & Key West on Thursday, July 21, 2022

A szakállban és öltözködésben való versengésnél irodalmibb program is akadt:  a szintén évente  megrendezett novellapályázat győztese Missouri állambeli St. Louisból származó Nick Henke lett, A Lot of Carrefours című írásaával. A mű 775 amerikai és nemzetközi pályaművet utasított maga mögé, a győztest pedig Ernest Hemingway unokája választotta ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.