Mérgezett nők és szexjátékszerek a Napfényműteremben

  • L. T.
  • 2019. november 12.

Sorköz

Mi sül ki abból, ha összeállnak a könyvesek és a fotográfusok?

Új kulturális programsorozatot indít a Libri Kiadói Csoport és a Mai Manó Házban Könyvek & Képek a Napfényműteremből címmel. Terveik szerint havonta egyszer olyan beszélgetőestet rendeznek, melynek résztvevői a Libri Kiadói Csoport (Helikon, Jelenkor, Kolibri, Libri és Park Könyvkiadók) újonnan megjelent könyvein és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül járnak körül egy-egy izgalmas témát. A 2020. márciusáig tartó első évadban, szó lesz a női szerepekről és lehetőségekről, az irodalmi szakácskönyvekről és a gasztrofotókról, a képregényekről, valamint a társadalmi ügyeket támogató fotósorozatokról, a későbbiekben a pszichológiai és a történelmi témák terítékre kerülnek.

A szervezők célja, hogy egy nyitott, művészetkedvelő közösséget építsenek,

melynek tagjai – egy könyvklub tagjaihoz hasonlóan – törzsvendégekké váljanak. Az esteket a Mai Manó Ház ún. Napfényműtermében rendezik, elsőként a mai napon, november 12-én, 18 órától. Az est vendége Babarczy Eszter író, publicista és Szombat Éva fotóművész lesz, a program apropója Babarczy Eszter A mérgezett nő című kötete, melynek novellái a nővé válás folyamatát, a nők szereplehetőségeit és szerepkényszereit járják körül.

Részlet a Four Walls, Three Holes című sorozatból, 2019 (c) Szombat Éva

Részlet a Four Walls, Three Holes című sorozatból, 2019 (c) Szombat Éva

 

Hasonló témát dolgozott fel a közelmúltban Szombat Éva is. A Four Walls, Three Holes című sorozatának fókuszában egy Magyarországon még mindig tabunak számító téma, a női szexualitás áll. „Olyan nők segítségével, akik beengedtek a hálószobájukba, hajlandóak voltak megosztani a titkaikat, és a szexjátékszereik látványát velem. A sorozatban páros portrékat készítek a tárgyakról, és az azokat használó nőkről is, általában saját otthonukban, hálószobájukban” – nyilatkozta korábban  fotóművész, de az csak est folyamán derül ki, hogy fotói összefüggésbe hozhatók-e Babarczy Eszter írásaival.

Az eseményre a belépőjegy ára: 2500 Ft, amellyel a Mai Manó Ház aktuális kiállítása is megtekinthető. Az esemény Facebook oldala.

Figyelmébe ajánljuk