„Talpra, magyar!” – üzeni a korábbi brit nagykövet

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Sorköz

Indiából küldött videót Iain Lindsay, kokárdát viselve.

„Talpra, magyar! Ma Indiában vagyok. Messze van, de ünnepelhetem március 15-ét” – ezt írta magyarul Instagram-oldalán Iain Lindsay, aki 2016 és 2020 között Nagy-Britannia magyarországi nagykövete volt.

A 64 éves diplomata emlékeztet, négy éve a Nemzeti dalt szavalta március 15-én a magyar forradalom emlékére és Petőfi Sándor tiszteletére. A bejegyzéshez két videó tartozik. Az egyiken most szavalja a Petőfi-vers első két sorát, kokárdát viselve, a másik felvétel négy évvel ezelőtti, amikor még budapesti nagykövetként a rezidenciáján mondta a verset.

A posztot a HVG vette észre.  A lap emlékeztet arra, hogy Lindsay már három éve elhagyta Magyarországot, de a magyar ünnepekről megemlékezik, a költészet napján például Ady-verset mondott Bahreinben, korábban pedig Robert Burns magyarra fordított versét szavalta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk