1,9 milliárdot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ munkálataira

  • narancs.hu
  • 2020. május 15.

Sport

És még: 1,3 milliárd a Magyar Kézilabda Szövetségnek. És 300 millió a határon túli magyar kézilabdának.

A kormány 1 998 039 107 forintot különít el a Nemzeti Atlétikai Központ bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsolódó egyéb, a kivitelezést megelőző munkálataihoz, a stadion költségei ezzel 5,7 milliárd forintról 7,7 milliárdra nőnek – írja a hvg.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

Ám ez még korántsem minden: a Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség "2020. évi szakmai programjának és a hosszú távú sportágfejlesztési stratégiájára" 1 380 000 000 forintot ad a kormány, a határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatására pedig 300 milliót – idézi a Magyar Közlönyt a lap.

Mint megjegyzik, a veszélyhelyzet bejelentése óta napi szinten 205,3 millió forintot csoportosított át az állam a sportra.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.