A koronavírus miatt már a focilabdát sem szabad csókolgatni

  • narancs.hu
  • 2020. május 14.

Sport

Se focimeccsen köpködni, orrot fújni, vagy egymás átizzadt mezét felpróbálni...

Többek között a szerencsét hozó labdacsókolgatás is tilos lesz Dél-Amerikában a focimeccseken. Ezzel egyútt betiltanak más focistaszokásokat is, például a mezcserét, a köpködést és az orrfújást a pályákon – írja az MTI.

Különleges szabályok

A kontinentális szövetség (CONMEBOL) a koronavírus-járvány miatt szerdán fogadott el különleges szabályokat, amelyek elsősorban a Libertadores Kupa folytatásakor lépnek majd életbe. Azt még nem lehet tudni, hogy a dél-amerikai Bajnokok Ligája, valamint az Európa-ligának megfelelő Copa Sudamericana küzdelmei mikor indulhatnak újra.

Egyelőre a szeptemberi folytatás tűnik valószínűnek. De ki tudja.

A játékosokat és a szakmai stáb tagjait rendszeresen fogják tesztelni, aki nem vesz részt a vizsgálaton, az nem lehet jelen az adott mérkőzésen. Azok a klubok, amelyek nem működnek együtt, pénzbüntetésre számíthatnak.

Kispadon is csak maszkban

A frissen elfogadott előírások értelmében a kispadon mindenkinek maszkot kell viselnie, a találkozók előtt pedig a játékosok testhőmérsékletét ellenőrizni fogják.

A CONMEBOL speciális szabályai a dél-amerikai országok bajnokságaira valószínűleg nem vonatkoznak majd.

Több lesz a pénz

A kontinentális szövetség arról is döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben az eddigi 79 millió dolláron túl további 14 millió dollárt ad tíz országos tagszervezetének.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?