A koronavírus miatt leállították a jegyárusítást a pekingi téli olimpiára

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Sport

Egyelőre csak a meghívott vendégek vehetnek részt a játékokon.

A közelgő pekingi téli olimpiai és paralimpiai játékokra szóló jegyeket a Covid-19  miatt nem árusítják a nagyközönségnek – írja a CNN a pekingi téli olimpia szervezőbizottságának közleményére hivatkozva.

„A járványmegelőzés és -ellenőrzés összetett helyzete miatt, valamint az olimpiai személyzet és a nézők egészségének és biztonságának védelme érdekében úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a nyilvános jegyértékesítés eredeti tervét” – közölte a bizottság.

A döntés értelmében az olimpiai játékokon nézőként csak a meghívott vendégek vehetnek részt. A bejelentésre azt követően került sor, hogy Peking január 15-én jelentette az első omikron esetet. A játékok ideje alatt a résztvevők napi egészségügyi ellenőrzésen és vizsgálatokon vesznek majd részt, és nem érintkeznek a nyilvánossággal. A pozitív tesztek után a résztvevők nem versenyezhetnek, illetve nem folytathatják a játékokon való részvételt; a tüneteket mutató résztvevők egy kijelölt kórházban maradnak kezelésre, míg a tünetmenteseket egy elkülönítő létesítménybe szállítják.

Korábban a WHO úgy nyilatkozott, hogy nem jelent kiemelt kockázatot a téli olimpia.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk