Djokovic a Roland Garrost is bukhatja az oltási kötelezettség miatt

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Sport

Úgy tűnik, amíg nem lesz beoltva, nem versenyezhet.

Jelen állás szerint Novak Djokovic lemaradhat a francia nyílt teniszbajnokságról is, miután a helyi sportminisztérium hétfőn azt közölte, nem engednek kivételezést az új vakcinatörvény alól – írja a Reuters.

A világelső teniszezőt hétvégén toloncolták ki Ausztráliából, ahol az év első Grand Slam-tornáján vett volna részt. Az ausztrál kormány azzal érvelt döntése mellett, hogy a 34 éves oltatlan sportoló nem léphet be az országba, mert úgy felbátorodnának az oltásellenesek, hogy már az egészségügyi kockázatot jelentene.

Franciaország éppen a hétvégén szigorította saját szabályait. A vasárnap jóváhagyott vakcinatörvény értelmében oltási igazolással kell rendelkeznie a felnőtteknek ahhoz, hogy nyilvános helyekre, például éttermekbe, kávézókba, mozikba üljenek be vagy vonatokra szálljanak.

A francia sportminisztérium illetékese hozzátette, hogy a Roland Garros csak májusban van, addig a helyzet változhat, és remélik, hogy a helyzet kedvezőbb lesz. „Szóval majd meglátjuk, de nyilvánvalóan nincs mentesség" – tették hozzá.

A világelső Djokovic a 21. Grand Slam-bajnoki címére készül, amellyel rekordot állítana fel a sportágban.

(Reuters)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk