Rakonczay 847 kilométert futva győzött a hatnapos VB-n

  • narancs.hu
  • 2023. március 19.

Sport

A nők mezőnyében a magyar-kanadai Szilasi Viktória 694,9 kilométerrel lett világbajnok Olaszországban.

Múlt vasárnap kezdődött és szombaton délután fejeződött be az olaszországi Policoróban a hatnapos világbajnokság, amelyet a GOMU ultrafutó szervezet rendezett. A férfiaknál és a nőknél is magyar versenyző győzött. Rakonczai Gábor 847,6 kilométerrel, a kanadai-magyar Szilasi Viktória (Viki Brown) pedig 694.9 kilométerrel – tudósít a Csupasport.hu.

Ezeken a versenyeken az indulók maguk osztják be futó- és pihenőidejüket, az nyer, aki a megadott időkereten belül a legnagyobb távolságot teszi meg. Ehhez az szükséges, hogy az ember tökéletesen ismerje magát, végig jól gazdálkodjon az erejével, és gyorsabban regenerálódjon, mint a többiek a nap mint nap lefutott több mint száz kilométer után.

A Csupasport cikkéből, illetve Rakonczay segítőjének, Lesi Zoltánnak a Facebook-beszámolójából kiderül, hogy a verseny hat napja izgalmasan telt:

„Bocsánat hogy csak most jelentkezem, Gábor reggelre is tartogatott még egy kis drámát. A lényeg azonban hogy megvan amiért jőttünk. Megjártunk nagy mélységeket és magasságokat, de megvan a Világbajnoki Cím, új magyar csúccsal. 847km 6 nap alatt.

Kérlek, beszéljétek le ezt a szerencsétlent arról, hogy ilyet még egyszer csináljon, vagy ha nem sikerül, valaki jöjjön vele helyettem.

Nekem ez nagyon kimerítő volt pszichésen és érzelmileg (ha van ilyen). Szerintem sok ilyet már nem bírnék ki. Nagyon köszönöm Barátom, és gratulálok! Köszönöm nektek is a biztatást, ahogy Gábornak, nekem is sok erőt adott. Most búcsúzom innen, legközelebb már Gábor jelentkezik remélhetőleg egy hosszabb beszámolóval”.

Rakonczai azért is hajtott, hogy saját szeptemberi csúcsát, a 844,1 kilométert felül tudja-e múlni, de az is fontos cél volt, hogy eleve 800 kilométer fölé jusson, mert ezen az olasz versenyen ez még egy indulónak sem sikerült. 

Rakonczay Gábor mögött a második a német Adrian Rewig lett 823.9 kilométerrel, a lengyel Pawel Zuk pedig 805.6 kilométert tett meg a hat nap alatt.

A nőknél a kanadai-magyar Szilasi Viktória győzött, 694.9 kilométerrel, a román Mara Guler (645.1) és a szintén magyar Drabik Krisztina (622.5) előtt.

A Szilasi és Drabik alkotta magyar női válogatott csapatban világbajnok lett, a kéttagú magyar férfiválogatott, Rakonczay és Fodor Szilárd ezüstérmes. Fodor 690,3 kilométert futott. A vidalon a legeredményesebb utánpótlás korú versenyző is magyar lett, Török Benjamin, aki 602 kilométert tett meg. 

A leadkép forrása Rakonczay Gábor Facebook-oldala, a fotó a 700. kilométer után készült

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.