Aláírták a szerződést az Újpest FC eladásáról

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 29.

Sport

Az új tulajdonosi kört Kovács Zoltán korábbi válogatott focista képviselte. 

Megtörtént az Újpest FC tulajdonosváltásának első lépése, a belga Roderick Duchatelet pénteken aláírta az eladásra vonatkozó szerződést az új tulajdonos képviseletében eljáró Kovács Zoltánnal.

"Örömmel jelentem be, hogy aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást" – nyilatkozta az Újpest FC honlapján Roderick Duchatelet.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok, így a futballklub tulajdonjoga is. A belga üzletember úgy fogalmazott, amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos, "akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni", részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak a klub jövőjével kapcsolatban.

"A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kovács Zoltánnak és csapatának Újpesten" – mondta Duchatelet.

A klub korábbi válogatott csatára, Kovács Zoltán leszögezte, egy új korszak kapujában állnak, amely tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos a klub.

"Több mint tíz év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen" – nyilatkozta a sportvezető, aki tevékenykedett már Újpesten, Miskolcon, Siófokon, illetve legutóbb Székesfehérváron.

Arra nem tér ki a közlemény, hogy ki lesz az új tulajdonos, azaz kinek a képviseletében írt alá Kovács Zoltán. Korábbi sajtóhírek szerint mindenesetre egy nagy kínai sportbefektető és egy magyar társaság lehet a vevő, utóbbinak Kovács Zoltán az egyik tulajdonosa.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk