Bombameglepetések a vb-n: kiesett Belgium és Németország

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Sport

Csoportelsőként jutott tovább Marokkó és Japán. 

A katari labdarúgó-világbajnokság csütörtöki játéknapján az E és az F csoportban dőlt el a továbbjutás és a kiesés kérdése. Az E csoportban egészen hihetetlen izgalmak és fordulatos meccsek után úgy alakult a végső sorrend, hogy Japán lett a csoportelső, másodikként pedig Spanyolország ment tovább. A négyszeres világbajnok Németország hiába nyert Costa Rica ellen, csupán a harmadik helyen végzett, így kiesett. A német futball ezzel újabb pofont kapott: a legutóbbi világbajnokságon is a csoportkör után búcsúztak, a tavalyi Európa-bajnokságon pedig az angolok verték ki őket a csoportmeccsek után.

Meglepetés Japán csoportelsősége is. Az utolsó kört megelőzően úgy álltak a dolgok, hogy a biztos továbbjutáshoz nekik győzelem kellett volna az addigi csoportelső spanyolok ellen. Ez végül úgy jött össze, hogy a félidőben még Spanyolország vezetett, de a fordulás után Japán két gyors góllal megfordította, aztán kibekkelte a meccset.

Az E csoport utolsó körének eredményei:

Japán-Spanyolország 2-1 (0-1)

Costa Rica-Németország 2-4 (0-1)

A csoport végeredménye:

1. Japán 6 pont, 4-3-as gólkülönbség

2. Spanyolország 4 pont, 9-3

3. Németország 4 pont, 6-5

4. Costa Rica 3 pont, 3-11

Az F csoport úgyszintén meglepő eredménnyel zárult: Marokkó végzett az első helyen a Kanada elleni győzelmüknek köszönhetően. Kiesett a 2018-as vb bronzérmese, Belgium, mert az utolsó meccsükön nem sikerült legyőzniük Horvátországot.

A F csoport utolsó körének eredményei:

Kanada-Marokkó 1-2 (1-2)

Horvátország-Belgium 0-0

A csoport végeredménye:

1. Marokkó 7 pont, 4-1-es gólkülönbség

2. Horvátország 5 pont, 4-1

3. Belgium 4 pont, 1-2

4. Kanada 0 pont, 2-7

(Címlapképünkön: A Costa Rica-i Yeltsin Tejeda (j2) berúgja csapata első, egyenlítő gólját a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk