420 milliárd forintot költött a kormány tavaly sportra

  • narancs.hu
  • 2022. november 28.

Belpol

Leginkább versenysportra költöttek, tömegsportra alig több mint 23 milliárd forint jutott.

Összesen 420 milliárd forintot költött sportra az Orbán-kormány tavaly – írja az Mfor. A lap végigböngészte a zárszámadásokat, amelyek szerint közvetlenül a költségvetésből tavaly 272,6 milliárd forint ment sportcélra.

  • 75,9 milliárd forintot az "új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok előkészítésére és megvalósítására",
  • 37,6 milliárdot a "sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására",
  • 31,9 milliárdot pedig a Nemzeti Sportközpontokra fordítottak.

A Mfor megállapította, hogy a legtöbb pénzt versenysportra fordították, míg tömegsportra és a gyerekek sportlehetőségeinek biztosítására összesen 23,1 milliárd forintot költöttek, ami a teljes tavalyi sportbüdzsé 8,4 százalékát teszi ki.

A fent felsorolt tételek mellett a tao-támogatásokat is megnézték. Kiderült, hogy 2021-ben 147,4 milliárd forintnyi bevétel hiányzott a költségvetésből tao jogcímén. Ebből 139 milliárdnyi a cégek által felajánlott társasági adó, 8,4 milliárdnyi pedig a bankok által a pénzügyi szervezetek különadójából fordított összeg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk