Deutsch Tamás szerint a magyarországi atlétikai vb az olimpiarendezés előszobája lehet

  • narancs.hu
  • 2018. december 9.

Sport

Na, bravo.

Budapest a Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése szerint 2023-ban rendez felnőtt atlétikai vb-t.

Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság nyári sportágakért felelős alelnöke a Hír Tv-nek azt mondta: a felnőtt atlétikai világbajnokság megrendezése is egy lépés a magyarországi, budapesti olimpia megrendezése felé.

„A sportot szerető magyar közvéleménynek évszázados vágya, hogy Budapest egyszer nyári olimpiai játékoknak adhasson otthont. Minden ilyen kiemelkedő világesemény egy lépést jelent ennek az álomnak a megvalósulása felé vezető úton. Nagyon remélem, hogy Magyarország valamikor az előttünk álló 10-15 esztendőben – az addig még megrendezésre kerülő világeseményeknek is köszönhetően – otthont adhat egy nyári olimpiai játékoknak.”

Bár a 2024-es budapesti olimpia esetleges megrendezését a kormány és kormánypárti politikusok kiemelt nemzeti ügyként kezelték, ehhez képest szinte azonnal el is engedték, amint reális esélye lett, hogy népszavazáson derüljön ki, vajon az emberek is akarják-e. Az erről szóló helyi népszavazáshoz, mint ismert a Momentum Mozgalom gyűjtötte össze a szükséges 150 ezer aláírás helyett azt 266 ezret, amire végül nem is volt szükség, mert Budapest elállt az olimpia rendezési kezdeményezéstől.

Deutsch úgy véli, az atlétikai vb a nyári olimpia és a foci-vb után a világ 3. legnagyobb érdeklődéssel kísért sporteseménye.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?