Dicséri a román sportsajtó a magyar válogatottat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 24.

Sport

„Tisztelet, Magyarország!” – ez a felirat futott a román nyelvű Digisporton.

Nagyon sajnálta, hogy Marco Rossi csapata nem jutott tovább, és gratulált a magyar válogatottnak a szerepléséhez a 65 éves Victor Pițurcă, korábbi román szövetségi kapitány, aki a Pro TV román kereskedelmi csatorna közvetítését segítette szerda este szakmai elemzőként. 

A legrégebbi román sportújság, a Gazeta Sporturilor is idézte Pițurcă szavait csütörtökön. A lap szerint az F csoportot, amelyből végül nem jutott tovább a magyar válogatott, joggal lehet halálcsoportnak nevezni, mert drámaian alakult ki a végső sorrend, hiszen a szerda esti német–magyar és portugál–francia mérkőzések közben a pillanatnyi eredmény alapján mind a négy csapat állt továbbjutásra, és Magyarország, Németország, Portugália kiesésre is.

„Talán megérdemelték volna ezt a győzelmet, a keretükben szerényebb képességű játékosok vannak, de az edzőnek sikerült egy egységes, erős csapatot összeraknia. Nagy dolog, hogy Németország és Franciaország nem tudta legyőzni őket, gratulálok nekik, emelt fővel távoztak” – összegezte véleményét Pițurcă.

A legnézettebb román sportcsatornán, a Digisporton a német–magyar mérkőzést elemezve Ilie Dumitrescu korábbi román válogatott csatár a magyarok védekező és támadó játékát is dicsérte, és kiemelte, fizikálisan és mentálisan is rendben voltak, hiszen a németek egyenlítő gólja után azonnal ismét megszerezték a vezetést.  A képernyőn értékelése alatt a „Tisztelet, Magyarország!” felirat futott.

Az Eurosport román nyelvű honlapján az elemző „mágikusnak” nevezte a magyar válogatottat, amely Marco Rossival bebizonyította, hogy sztárok nélkül is lehet esélyesen játszani a nagyok ellen, egységes, szervezett csapatként.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk