Rossi: Ez a válogatott már félelem nélkül játszik

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 24.

Sport

A szövetségi kapitány csak a portugálok elleni cseréit bánja, mást nem.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az Európa-bajnokságon elért eredmény nem tükrözi azt, hogy valójában mennyit fejlődött a csapat az utóbbi időben.  A magyar válogatott a Puskás Arénában 3-0-ra kikapott az aktuális Európa-bajnok Portugáliától, majd 1-1-et játszott a világbajnok franciákkal, szerdán pedig 2-2-es döntetlent ért el Németország ellen Münchenben, így negyedik helyen végzett a csoportjában.

Az 56 éves olasz szakvezető értékelte a szereplést, miután a válogatott hazatért Németországból. „Köszönetet szeretnék mondani a srácoknak, mert a magyar együttes félelem nélkül játszik, még magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is, és bebizonyította, hogy a világ legjobbjaival is felveszi a versenyt fizikailag, állóképesség és futás terén” – jelentette ki. Szerinte technikai szinten van még némi lemaradás, reméli, olyan játékosokat is be tud majd hívni a válogatottba, akik ezen tudnak segíteni.

 Változatlanul szeretne támadóbb felfogású futballt játszatni a magyar válogatottal, még akkor is, ha a rivális magasabban jegyzett együttes.

 „Természetesen a németek vagy a franciák ellen itt, az Eb-n ezt nem lehetett megvalósítani, ők azért nem a Feröer-szigetek, Lettország, vagy Litvánia” – nyilatkozta Rossi. Szerinte úgy lehet jobbá válni, ha a csapat tisztában van a hibáival, és nem fél szembenézni velük, a taktika pedig mindig igazodik a rendelkezésre álló játékosok képességeihez.  

A szakvezető azt mondta, a portugálok elleni első csoportmeccsen máshogyan kellett volna cserélnie, de ettől eltekintve majdnem minden pillanatát a szívébe zárja ennek az Európa-bajnokságnak, ami bár rövid ideig tartott a magyaroknak, de így is óriási élmény volt.

„A legmegindítóbb pillanatok a szurkolókhoz kötődnek, ahogyan végig mellettünk voltak, és ahogyan hozzáálltak a válogatotthoz. Szokták mondani, hogy a labdarúgás csak egy játék, de igazából nem csak az, mert nagyon mélyen mozgat meg az emberben érzelmeket” – fogalmazott Rossi.

Hangsúlyozta, amíg ő lesz a kapitány,  „addig a karakterek szintjén nem lesz visszaesés, mert csak olyanokat fogok behívni, akik futnak és harcolnak. Akiben ugyanis nincs küzdőszellem, az hiába technikás, nemzetközi szinten semmire sem jó”.

Amíg ugyanúgy érzi a szurkolók támogatását, ahogyan az elmúlt meccseken, addig szeretne kapitány maradni, mert úgy gondolja, a válogatott a magyar nép tulajdona, és ő nem valakinek felel a csapat eredményeiért, hanem a magyar embereknek. Szalai Ádám – akinek szerepeltetése miatt korábban kritika érte – Marco Rossi értékelése szerint igazolta, hogy pótolhatatlan és leválthatatlan, ezután is ott a helye a keretben. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk