Djokovic megint a csúcsra ért

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. február 2.

Sport

Dominic Thiemnek nem sikerült legyőznie az Australian Open döntőjében.

Nyolcadszor nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a 32 éves szerb teniszező, Novak Djokovic, miután a vasárnapi döntőben ötszettes küzdelemben legyőzte Dominic Thiemet.

Bár Djokovic és Thiem eddigi találkozói közül a szerb játékos kettővel többet nyert, az utóbbi két összecsapásukon a bécsújhelyi játékos győzött tavaly a Roland Garros elődöntőjében, illetve a londoni ATP-világbajnokság csoportkörében. Thiem mellett szólt az is, hogy az elmúlt öt találkozójukból négyszer ő bizonyult jobbnak. Thiem ugyanakkor csaknem hat órával többet teniszezett eddig Djokovicnál az idei Australian Openen.

Thiem bizonytalanul kezdett, és el is bukta a nyitószettet 6:4-re, azonban a második és a harmadik szettre összeszedte magát, ezeket ő nyerte 4:6-ra és 2:6-ra, Djokovic ápolást is kért az öltözőben. A negyedik szett elképesztő labdameneteket és kiegyenlített csatát hozott, majd Thiem többször is hibázott, és a negyedik szettet Djokovic nyerte 6:3-ra. A szerb jétékos lendülete az utolsó fejezetben is kitartott, amelyet végül 6:4-re nyert.

A 78. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovic ezzel hétfőn visszatér a világranglista élére, ahol a spanyol Rafael Nadalt fogja váltani.

Figyelmébe ajánljuk