Elbiciklizett Szentesről az olimpiára a 80 éves tornatanár

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Sport

Vissza már repülővel jön, mint írja, "szeretnék egészségesen (élve) hazajutni".

A tervezett időben, péntek késő délután megérkezett az olimpiára Szentesről biciklivel a 80 éves Cseuz László. Az egykori testnevelő tanár 16 nap alatt csaknem kétezer kilométert kerekezett a francia fővárosig. Az rtl.hu-nak azt mondta: az út inkább mentálisan viselte meg, többször eltévedt, és jobban megérzi a korát, mint gondolta volna – ezért haza már repülővel jön. Cseuz Lászlónak ez a nyolcadik olimpiája, ahová biciklivel jutott el.

A párizsi olimpia első, nem hivatalos magyar bajnoka Facebbok oldalán így számol be útjáról:

"Nagyon jó érzés volt megérkezni Párizsba. Ahogy megérkeztem a szállásomra, kicsit elsírtam magam, hiszen nem voltam biztos abban, hogy baleset, sérülés, betegség, és defektek nélkül képes leszek az út teljesítésére. Sokkal nehezebb volt, mint amire számítottam. Nem gondoltam, hogy 80 felett az emelkedők kikezdik a fizikumomat. Azt nem tudtam elképzelni, hogy ne érkezzem meg pontosan Párizsba. Ezt úgy kellett megtennem, hogy a tervezettnél 243 km-nél többet tekertem az eltévedéseim miatt" – írja, majd posztját azzal zárja, hogy nem érdekli most különösebben az olimpia, "otthon akarok lenni!!!"

Aki szeretne személyesen gratulálni Cseuz Lászlónak: július 29-én hétfőn, 14.25 órakor érkezik Ferihegyre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk