Elrabolt focista cipőjével a kezében nyilatkozott a Felcsúton az izraeli fociválogatott kapitánya

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Sport

Izrael válogatottja Felcsúton játssza a két Eb-selejtezőjét a háborús helyzet miatt.

Izrael labdarúgó válogatottja Svájcot fogadja szerda este Felcsúton Európa-bajnoki selejtezőn. Értelemszerűen azért Felcsúton, mert Izraelben a háborús helyzet miatt minden sportesemény megrendezését elkaszálták.

Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman szerint az izraeli szövetség azért Magyarországot választotta helyszínként, mert itt biztonságban érzik magukat, és a sportolóiknak jó tapasztalataik vannak az országról, de Lengyelország, és Németország és Ciprus is felajánlotta a rendezést mondta az RTL-nek.

Sokkal emblematikusabb jelenet, hogy az izraeliek csapatkapitánya, Eli Dasa egy elrabolt focista bal cipőjét hozta el magával a sajtótájékoztatóra. 

„Ez a srác a Gázai övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza”

– mondta a játékos, majd elhagyta a sajtótájékoztatót.

Izrael Svájc után szombaton Romániával is Felcsúton játszik majd. A meccsekre nézők is bemehetnek, igaz, csak szigorú regisztráció után. Arról nem számoltak be, miért pont Felcsút tetszett meg nekik.

A csapat jelenleg 11 ponttal harmadik az 1-es számú kvalifikációs csoportjában, a 15 pontos Svájc és a 16 pontos Románia mögött, de a csoportelső egy mérkőzéssel többet játszott, úgyhogy még nem teljesen esélytelen az ország történetének első kijutásra az Eb-re.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk