Bolgár öngólnak köszönhetően jutott ki a magyar válogatott az Európa-bajnokságra

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 16.

Sport

Az utolsó utáni percben jött össze az ehhez szükséges döntetlen: Bulgária–Magyarország 2-2.

A magyar labdarúgó-válogatott már biztosan ott lesz a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a 10. percben vezetést szerzett Ádám Martin fejesével, de a hazaiak váratlanul egyenlítettek Szpasz Delev találatával. A bolgárok Valentin Antov kiállítása miatt emberhátrányban vonultak a szünetre. A folytatásban Kerkez Milos is piros lapot kapott, Kiril Deszpodov 11-esével pedig a hajrában már a bolgárok voltak előnyben.

A hosszabbítás utolsó pillanatában azonban Aleksz Petkov öngólja magyar Eb-részvételt eredményezett.

A 11 találkozó óta veretlen nemzeti csapat a döntetlennel hét pontra növelte előnyét a harmadik Montenegróval szemben, de csoportelsősége még nem dőlt el, mivel a szabadnapos szerbek két ponttal vannak lemaradva. A magyarok vasárnap 15 órától a montenegrói válogatottat fogadják a Puskás Arénában a selejtezőcsoport utolsó fordulójában.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a hét elején még az sem volt biztos, hogy egyáltalán megrendezik a meccset, így egy darabig úgy tűnt, hogy játék nélkül is kijuthat az Eb-re a válogatott. Az eredetileg Plovdivba kijelölt Bulgária–Magyarország mérkőzést először Szófiába, majd a szurkolók várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték át, azonban a plovdivi stadionon jelenleg munkálatok zajlanak, és az építtető szerint nem lehet meccset rendezni benne. Ezek után több bulgáriai település is bejelentkezett az UEFA-nál, hogy szívesen megrendeznék a selejtezőt. Végül kedden derült ki, hogy mégis Szófiába, zárt kapuk mögött játszik a két csapat. A mérkőzés körüli botránnyal ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben:

Marco Rossi szövetségi kapitánnyal pedig még a bolgár-magyar körüli meccsrendezési cirkusz előtt készítettünk interjút:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk