Eltiltással és pénzbüntetéssel szankcionálják a köpködést a román futballpályákon

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. május 27.

Sport

Földre köpni tilos!

Legalább hat, legfeljebb 12 mérkőzésre tilthatják el azt a labdarúgót, aki a pályára köp a román bajnokság folytatásában.

A román szövetség (FRF) és a profiliga dolgozta ki azt az egészségügyi protokollt, mely szerint az eltiltás mellett pénzbüntetésre is jár majd a köpködésért, ahogy az orrfújásért is.

A játékosoknak a bemelegítés során legalább két méterre kell lenniük egymástól, a meccs után pedig abban a sportruházatban kell hazatérniük a stadionból, amelyet a pályán viseltek.

A bajnokság és a Román Kupa küzdelmei március közepe óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt. Az FRF tervei szerint az idény június 13-án folytatódik zárt kapuk mögött, de ehhez még a kormány jóváhagyására is szükség van.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?