Federer még nem fog játszani az ausztrál Grand Slamen

  • narancs.hu-MTI
  • 2020.12.28 11:30

Sport

Federer nem játszott tétmérkőzést január óta.

Roger Federer nem lesz ott a jövő év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 39 éves ex-világelső menedzsere, Tony Godsick hétfőn közölte, hogy az idén két térdműtéten átesett svájci sztár felépülése a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért csak a melbourne-i Grand Slam-torna után folytatja pályafutását.

Federer nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy januárban kikapott Novak Djokovictól az Australian Open elődöntőjében. A 20-szoros GS-tornagyőztes októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését.

Az ausztrál nyílt bajnokság a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezetthez képest háromhetes csúszással, február 8-án rajtol, a selejtezőjére pedig január 10. és 13. között Dohában kerül sor.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.