Kiemelt kockázatú meccs lesz a német-magyar, 2500 rendőrt vezényeltek ki rá

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Sport

A német hatóságok alapvetően 15-20 ezerre saccolt magyarok miatt aggódnak a három évvel korábbi eseményekből kiindulva.

Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német–magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és az Európai Szövetség (UEFA) a részben erőszakos magyar szurkolók miatt kiemelt kockázatú meccsként sorolta be a találkozót. „Ez különleges előkészületeketjelent” – mondta Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15–20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

 
Magyar szurkolók a Magyarország-Svájc mérkőzés előtt Kölnben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyarok a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és határozott fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket”.

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2–2-vel zárult csoportmérkőzésén a nagyjából 2500 magyar szurkolók közt páran homofób feliratokat emeltek a magasba. 

A magyar tábortól már előre szeretett félni a nemzetközi sajtó, de a kölni nyitómeccsen semmi említésre méltó nem történt ilyen szempontból.

 
Magyar szurkolók vonulnak Kölnben a Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére 2024. június 15-én. Legalább ötezer magyar szurkoló vonult szervezett keretek között a kölni RheinEnergie Stadionba
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

A Németország–Magyarország meccs szerdán 18 órakor kezdődik.

(Címlapképünkön: Magyar szurkolók a Magyarország-Svájc mérkőzés előtt a kölni RheinEnergieStadionban. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk