„Kint is lőjön sok-sok gólt!”

  • Gera Márton
  • 2018. június 7.

Sport

Érsekvadkerten játszottak a fiatalok, akik a Football for Friendship program keretében utaznak az idei foci-vb-re.

Múlt hét csütörtökön folytatódott a felkészülése annak a két magyar fiatalnak, akik a Football for Friendship program keretében Moszkvába utazhatnak, hogy részt vegyenek az idei futball-világbajnokságon. Gáspár Réka és Lobmayer Bendegúz már május elején találkoztak, amikor csapataik Szentendrén játszottak barátságos meccset, most azonban a nógrádi Érsekvadkerten mérkőztek meg, ahol Réka játszik.

false

 

Fotó: Bognár Bence

A meccs persze most is barátságos volt, így a gólokat sem számolták, bár az éppen cserén lévő játékosok között akadt, aki nevetve kifogásolta, hogy a másik csapat túl komolyan veszi a játékot. A fiatalok a meccs előtt feladták egymásra a „barátságkarkötőket”, melyek a program hivatalos jelképei, és az egyenlőséget, valamint az egészséges életmódot hivatottak megjeleníteni.

false

 

Fotó: Bognár Bence

A két magyar résztvevő pénteken utazik Moszkvába, Réka azt mondja, már számolja a napokat. Az elmúlt hetekben elkezdett képeket nézegetni az országról, és jár angoltanárhoz is, hogy átvegyék a focival kapcsolatos kifejezéseket. A nyelvtudás azért fontos, mert az idei Football for Friendship-eseményre már 211 országból érkeznek a labdarúgást szerető gyerekek, így a kommunikáció angolul zajlik majd.

A meccs után a tikkasztó meleg ellenére is maradtak örömfocizni a fiatalok, ekkor mesélte el Bendegúz egyik csapattársa, hogy egyáltalán nem irigykednek a fiúra, aki szerinte remek játékos, és megérdemli, hogy ott legyen a vébén. Egy másikuk csak annyit tanácsolt neki: „Kint is lőjön sok-sok gólt!” Bendegúz egyébként azt mondja, ő is nézegetett képeket a városról, de inkább a foci érdekli, és várja, hogy találkozzon a többi országból érkező játékossal.

false

 

Fotó: Bognár Bence

A program keretében a magyarnarancs.hu a vb előtti héten Moszkvából tudósít, és az Oroszország–Szaúd Arábia-nyitómeccsen is ott leszünk, hogy beszámoljunk az eseményről.

Figyelmébe ajánljuk