Kirúgták a női kéziválogatott kapitányát

  • narancs.hu
  • 2020. január 7.

Sport

A gyenge vébé ellenére az Olimpiára még kijuthatunk - csak épp más edző vezetésével.

Kim Rasmussen 2016 óta vezette a női kézilabda-válogatottat, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége január hetedikei ülésén azonban úgy döntött, meneszti a dán edzőt. Mindehhez minden bizonyára hozzájárult a válogatott vb-n nyújtott teljesítménye is: az első hétbe várták a csapatot, de csak a tizennegyedikek lettek. Emlékezetes vereség volt a Románia elleni: úgy kaptunk ki, hogy az ellenfél csak a meccs vége előtt pár másodperccel vette át a vezetést.

Az edző a mérkőzés után személye elleni támadásokról beszélt, a nemzetközi szövetség (IHF) pedig felfüggesztette őt - az MKSZ azonban nem várta meg, hány meccsre tiltják el végül a kapitányt.

A vébén elért eredményünkkel mégsem maradtunk le végleg az Olimpiáról: a tavalyi EB-n elért hetedik helyével a válogatott megszerezte a jogot, hogy elinduljon az olimpiai kvalifikációs tornán, amit márciusban rendeznek Győrben. Az ellenfelek Kína, Szerbia és Oroszország lesznek - ellenük várhatóan az Elek Gábor-Danyi Gábor páros készíti fel a csapatot.

Via Index

Figyelmébe ajánljuk