Levonult a pályáról a német olimpiai válogatott

  • narancs.hu
  • 2021. július 17.

Sport

Rasszista megjegyzést hallottak, az ellenfél szerint félreértés történt.

A Twitteren arról posztolt Németország olimpiai labdarúgó-válogatottja, hogy a Honduras ellen játszott szombati felkészülési meccsen a lefújás előtt 5 perccel abbahagyta a játékot a csapat, és levonult a pályáról, rasszista bekiabálás miatt.

A Guardian beszámolója szerint a tokiói olimpiára felkészülő csapatok Wakayamában játszottak. Honduras szerzett vezetést a 21. percben. Douglas Martínez góljával, Németország  a második félidőben egyenlített Felix Uduokhai találatával. A tudósítás szerint a német gól után nem sokkal kiabált be valaki, aminek hallatán a németek levonultak a pályáról. Az kiderült, hogy a németek védőjének, Jordan Torunarighának szóltak be, de azt nem írja a tudósítás, mit. 

A hondurasiak szerint csak félreértés történt. 

Stefan Kuntz német szövetségi kapitány pedig azt mondta a mérkőzés után, hogy amikor valamelyik játékosuknak rasszista megkülönböztetést kell elszenvednie, onnantól kezdve a csapatnak nincs keresnivalója a pályán. 

A németek az olimpián Brazíliával, Szaúd-Arábiával és Elefántcsontparttal játszanak a csoportmeccseken, Hondurasra Új-Zéland, Dél-Korea és Románia vár. 

 

 

A leadkép forrása a Guardian tudósítása

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk