Ma Magyarország számára is elkezdődik az Eb

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Sport

Első mérkőzésünkön a címvédő portugálokkal játszunk.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában, a meccset a török Cüneyt Cakir vezeti. A két csapat az előző Európa-bajnokságon is egy csoportban volt, akkor emlékezetes mérkőzésen Lyonban 3-3-at játszottunk Portugáliával. 

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik nélkül áll fel. Korábban lapunk is megírta: a csapat legjobbja hosszú sérülése után nincs olyan fizikai állapotban, hogy pályára léphessen az Eb-n. Rajta kívül szintén hiányzik a keretből Kalmár Zsolt, aki még tavasszal Andorra ellen szenvedett oldalszalag-szakadást, ezért kénytelen kihagyni az Európa-bajnokságot.

A címvédő portugáloknál is lesz hiányzó: Joao Cancelo, a Manchester City védője koronavírusos lett, így ő sem játszhat az Eb-n. Ott lesz viszont Cristiano Ronaldo, aki hétfőn sajtótájékoztatón szervezett együttesnek nevezte a magyar csapatot, de arról is beszélt, a portugál válogatott fiatalabb játékosokból áll, mint a 2016-os Eb-n aranyérmet szerzett együttes.

Az idei labdarúgó Európa-bajnokságot rendező városok közül egyedül Budapesten lehet telt ház, úgyhogy 67 ezer néző előtt lép pályára Magyarország és Portugália.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk