Magyar sportsiker: megszűnik a Felcsút ukrán ellenfele, meccs nélkül juthatnak tovább

  • narancs.hu
  • 2024. július 8.

Sport

A Dnyipro-1 az ukrajnai sajtó szerint már csak papíron létezik.

Akár meccsek nélkül is továbbjuthat a felcsúti fociakadémia csapata az UEFA Konferencia Liga selejtezőjében, miután az ukrán élvonalbeli Dnyipro-1 a helyi sajtó szerint gyakorlatilag megszűnt – szúrta ki a Nemzeti Sport. A Puskás Akadémia július 25-én és augusztus 1-jén játszana meccset a klubbal.

 
 
Fotó: Vasvári Tamás / MTI
 

Mivel nem találtak befektetőt, ezért az újjáalapított klub hasonló sorsra jut, mint elődje, az FK Dnyipro – az egyesület 2018-ban jelentett csődöt, mert nem fizette ki a játékosoknak és stábtagoknak ígért pénzbeli kártérítést –, és már csak papíron létezik az FK Dnyipro-1.

A sport.ua beszámolója szerint hogy a klubnál maradó játékosok új csapatot kereshetnek maguknak, s nem terveznek összegyűlni a csapat központjában, ahogy edzőtáborba sem mennek. Nagy bejelentésre azért nem lehet számítani, mert a lap szerint nincs is, aki összegyűljön és bejelentse a projekt végét.

Kitértek arra is, hogy múlt héten a klub még bejelentette, hogy az érintettek teljes bérét kifizeti, végül a játékosok és a stábtagok annak csak egy kis részét kapták meg az előző szezonban az ukrán bajnokságban negyedik helyen végzett klubnál.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk