Spanyolország a franciák legyőzésével bejutott az Eb-döntőbe

  • narancs.hu
  • 2024. július 9.

Sport

Lamine Yamal, Dani Olmo, illetve Kolo Muani góljaival alakult ki a 2-1-es végeredmény. A spanyolok valamennyi eddigi meccsüket megnyerték az Európa-bajnokságon.

A mérkőzést a világbajnoki ezüstérmes franciák kezdték jobban, korán megszerezték a vezetést Kolo Muani fejesével. A Paris Saint Germain csatára Mbappé balról érkező beadását fejelte a spanyol kapu bal sarkába a 9. percben. Spanyolország viszont Lamine Yamal és Dani Olmo találataival négy perc alatt – a 21. és a 25. percben születtek a gólok – fordított.

Yamal 16 évesen és 362 naposan a labdarúgó Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált, ráadásul pazar gólt lőtt 25 méterről.

EURO-2024

 
Lamine Yamal
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
 

Olmo találatát először a francia jobbhátvédnek, Koundénak könyvelték el öngólként, miután róla vágódott a ladba a hálóba, később mégis a spanyol középpályásnak adták. Olmónak ezzel három gólja van az Eb-n, így a góllövőlista élbolyába került.

EURO-2024

 
Dani Olmo lövésébe Koundé belelép, így pattan a labda a francia kapuba
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara
 

Összességében az első félidő nagyon jó iramú játékot hozott sok helyzettel, a második félidő viszont már kevésbé volt tempós, lendületes. A hátrányban lévő franciáknak nem volt sok helyzetük, a spanyolok pedig az eredmény tartására törekedtek, ezt viszont rendkívül professzionális, tökéletes játékkal tették. Győzelmük és a döntőbe jutásuk egyaránt megérdemelt: eddig mind a hat meccsüket megnyerték az Eb-n, 13 gólt lőttek és mindössze 3-at kaptak.

Spanyolország 1964, 1984, 2008 és 2012 után játszhat ismét a trófeáért. Ellenfelük a szerdai Hollandia-Anglia mérkőzés győztese lesz a vasárnapi berlini fináléban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk