Majdnem havi átlag négymillió forintot keresnek az NBI-es focisták

  • narancs.hu
  • 2023. február 20.

Sport

A Ferencváros, a Fehérvár és a Felcsút játékosai akár havi 8-10 millió forintot is kereshetnek. 

54,4 millió eurót költöttek játékosfizetésekre az első osztályú haza fociklubok a 2021/22-es szezonban – írja az Mfor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelentés alapján. Vagyis az NBI-es labdarúgók átlagfizetése 3,8 millió forint volt, ami egymillióval magasabb az előző évinél. 

Az UEFA jelentése szerint 93 millió euró volt a bajnokságban szereplő csapatok bérekkel összefüggő teljes költése, ami a szezonvégi árfolyammal átszámítva 36,6 milliárd forintot tesz ki, vagyis csapatonként valamivel több mint 3 milliárd forintot. A lap szerint a Ferencváros, a Fehérvár és a Puskás Akadémiának nevezett Felcsút büdzséje húzza fel az átlagot, mely csapatok anyagai lehetőségeik alapján bőven kiemelkednek a mezőnyből. 

Ők ugyanis jóval magasabb bérszinttel tudnak játékosokat igazolni, a csapatokra jellemző átlagfizetésről nincsenek nyilvános információk, ám sejthető, hogy itt egy-egy játékos fizetése akár a havi 8-10 millió forintot is elérheti. Az NBI-es mezőny döntő részénél ezzel szemben ilyen lehetőségek nincsenek, írja a gazdasági portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk