Még a NAIH szerint sincsenek rendben a dolgok a katari vb-n

Sport

Azt javasolják a vébén levőknek, hogy külön telefonon használják a rendezvény alatt kötelezően letöltendő applikációkat.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság  értesülései szerint minden 18 év feletti külföldi személynek, aki a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságra utazik két mobilalkalmazást kell telepítenie a telefonkészülékére: a mérkőzések követéséhez és a helyi metró ingyenes használatához kiadott hivatalos világbajnokság alkalmazást (Hayya) és egy Covid-követő alkalmazást (Ehteraz).

 Több európai adatvédelmi hatóság által végzett szakértői technikai elemzések alapján az iOS-en és Androidon is elérhető Etheraz és Hayya alkalmazások rendkívül széles jogosultságokat kérnek a készülékekhez, amelyek az eszközök illetve a felhasználói viselkedés figyelését és nyomon követését teszik lehetővé. Ezért a Hatóság fokozott körültekintésre inti az alkalmazásokat telepítőket.

A Hatóság azt javasolja az utazóknak, hogy aki teheti, külön telefont használjon az applikációk telepítéséhez, amit kizárólag az alkalmazásokhoz használ és más tevékenységet (pl. telefonbeszélgetés, internetezés, e-mail levelezés) nem végez illetve más személyes adatot (pl. telefonszámokat, kép- vagy hangfájlokat) nem tárol rajta. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor csak közvetlenül indulás előtt telepítsék az alkalmazásokat, és azokat azonnal töröljék, amint visszatérnek Magyarországra. Ez esetben a Hatóság javasolja a telefonon tárolt személyes adatok eltávolítását, tekintettel arra, hogy azok az alkalmazások telepítésével a katari hatóságok számára hozzáférhetővé válnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk