Itt a vb első meglepetése: Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Sport

Hátrányból fordított az arab ország válogatottja, 2-1-re nyertek.

Bombameglepetéssel kezdődött a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik napja: a C csoport nyitómérkőzésén Szaúd-Arábia 2-1 arányban győzedelmeskedett a Lionel Messi vezette argentinok felett.

A dél-amerikai csapat a 10. percben vezetést szerzett Messi büntetőből rúgott góljával. A 11-est videóbírózás után ítélték meg az argentinoknak, jogosan. Ezután több lesgólt is lőtt a kétszeres világbajnok, de szabályos találattal nem tudták növelni az előnyüket.

A második félidő elején meglepetésre a semmiből egyenlítettek a szaúdiak Saleh Al Shehri lövésével. Öt perccel később jött a hidegzuhany: Salem Al Dawsari pompás csavarása kötött ki az argentin kapu bal oldalában. Ezután végig Messiék dominálták a játékot, de egyetlen helyzetet sem tudtak értékesíteni. Szaúd-Arábia végig hihetetlenül fegyelmezetten, lelkesen és taktikusan játszott. Megjegyzendő, hogy bár vezetésük birtokában húzták az időt rendesen, de nem nézhetetlen antifocival tudták megnyerni a meccset.

Az eredménnyel Argentína 36 mérkőzéses veretlenségi sorozata ért véget, és a világbajnoki esélyük is megkérdőjeleződött.

A C csoport másik meccsén Mexikó és Lengyelország játszik egymással kedden 17 órától.

(Címlapképünkön: az argentin Nicolas Tagliafico és a szaúdi Ferasz al-Birkan a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk